Nieuws

Samenwerking Bongerd/ Strengerd en de Praatmaatgroep

31 mei 2016

Mijn naam is Tanja de Gelder en sinds een aantal weken ben ik op De Bongerd/ Strengerd gestart als logopedist vanuit de Praatmaatgroep, een landelijke groep van logopediepraktijken. Naast mijn werk op De Bongerd/ Strengerd en andere scholen, werk ik nu zeven jaar op de Ambelt, tevens een school voor speciaal onderwijs. Daar heb ik diverse cursussen gevolgd over de verschillende gedragsstoornissen.

Toen ik werd gevraagd om hier logopedie te geven heb ik dan ook direct 'ja' gezegd! Het is voor mij elke keer weer de uitdaging om de logopedie zó vorm te geven dat ieder kind kan leren kan komen tot een betere communicatie.

Als allround logopedist behandel ik alle problemen die kinderen kunnen hebben op het gebied van taal, spraak, stem, afwijkend mondgedrag en slikken. Hier heb ik verschillende cursussen voor gevolgd. Ook ben ik als kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor onder andere de scholing van mijn collega's en nodigen we vaak sprekers uit om zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en nieuwe behandelmethoden.

Vraagt u zich af of uw kind logopedie nodig heeft? Bekijk dan de screeninglijst voor logopedie (te vinden onder documenten) en bespreek dit op school.

Logopedie is opgenomen in de basisverzekering en wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over logopedie via de Praatmaatgroep zie www.depraatmaatgroep.nl

Vriendelijke groeten,

Tanja de Gelder

Logopedist, regio- en kwaliteitsmanager

De Praatmaat Groep